Tova Helgesson – en sann överlevare

Tova Helgesson slog igenom som ung youtuber, trots att hon mest satt inomhus. Hennes följarskara älskade henne, hon prisades och fick egna program på TV. Därefter slog tragedierna hårt mot henne. Men Tova är en överlevare och vägen framåt går genom ett eget hus.

Snabba fakta om Tova Helgesson:

Var är Tova Helgesson född?Tova är född i Kävlinge i Skåne
Hur gammal är Tova Helgesson?Tova är 23 år gammal
Var bor Tova Helgesson?I ett hus i Kristinehamn
Vad är Tova Helgesson känd för?Främst som influencer via sin YouTube-kanal, men också programledare

Tova Helgesson – YouTubern med mer djup än yta

Tova slog igenom på bred front som 16-åring 2015 då mängder med barn och unga hittade till hennes kanal. Detta ledde till att hon fick ta emot tre priser på 2016 års Guldtuben. Många unga kände igen sig i hennes öppenhjärtiga berättelser som rörde sig mycket kring psykisk ohälsa och mobbning. 

Tova medgav att hon hade social fobi och ofta isolerade sig från omvärlden. Ett klipp där hon städade sitt rum efter att ha låtit bli i elva månader, renderade nästan två miljoner visningar. Det är svårt att underskatta den enorma påverkan som Tova och hennes kollegor haft på den uppväxande generationen!

Tova Helgesson – kanalerna idag och hennes öppenhet

Idag har Tova över 400.000 prenumeranter på YouTube och över 450.000 följare på Instagram. Trots att hon inte längre är så aktiv och uppdaterar så ofta, har hon en trogen följarskara. Det som utmärker hennes stil i sociala medier är öppenheten, hon censurerar sig inte, samt att hon är fenomenal på att använda roliga effekter och klipp. Detta har lett till att hon har kunnat försörja sig som influencer och hitta projekt som verkar spännande att jobba med.

Ett av projekten hon har deltagit i är dokumentären “Den osynliga sjukdomen” där hon pratade om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa.

Exempel på andra kvinnliga YouTubers som nådde framgångar samtidigt som Tova:

  • Therese Lindgren
  • Misslisibell
  • Moa Murderess
  • Jonna Lundell
  • Keyyo
  • Helen Torsgården
  • Lakidoris

Tova Helgesson – Viafree, vuxenlivet och husköpet

Tova Helgessons bästa vän är influencern Bente Fielding. De tillsammans hade 2017 programmet “Tova och Bente – Summer of ‘17” som sändes på Viafree. I tio program testade de båda vännerna allt de drömt om, som att åka till Los Angeles eller gifta sig i Las Vegas. Samma år fick också Tova chans att göra ett program på SVT Play som hette “Tova testar vuxenlivet”.

Under 2021 berättade Tova att hon köpt ett eget hus för 1,5 miljoner, i Kristinehamn. Detta hade varit en långvarig dröm då det innebar att hon lättare kunde vistas utomhus utan att känna att hon behövde isolera sig. Kort innan hon köpte huset hade hon återigen drabbats av psykisk ohälsa och varit väldigt illa däran, vilket oroat hennes följare som undrat vart hon är. Nu har hon en partner, bonusbarn och en katt och verkar återigen ha landat på fötterna.

Tova Helgesson – familjetragedierna

Tova Helgesson har varit öppen med de tragedier som drabbat henne och hennes familj, det är också en anledning till att hon nått ut så brett som hon har gjort. Hennes pappa begick självmord när hon var liten och detta är något som givetvis påverkat henne djupt, vilket hon pratat om i YouTube-kanalen. 

2017 var också ett fruktansvärt år för Tova. Hennes storebror Hugo avled, och bara någon månad senare hennes morfar. Efter dessa tragedier försvann Tova från etern i nästan ett år. Många av hennes följare ville veta: “Vem har dött?” och “Varför är Tova Helgessons bror död?” men hon har valt att inte dela för mycket information då hon fortfarande sörjer och knappt har kunnat ta in att det har hänt. 

Trots allt vad som hänt så reser sig Tove igen och förmedlar hopp. Likt en katt verkar hon ha nio liv. Heja Tove!

Upptäck

Se mer