Vanliga pokerspel som är populära

Många spelare älskar poker eftersom det är ett av få spel som innehåller inslag av skicklighet. Vissa pokerspel går att påverka mer än andra, men de flesta av dem gör det möjligt för spelaren att påverka utfallet, vilket är en av dess stora säljpunkter.

Hur eller hur finns det många olika pokerformer, varav nedanstående är några av de mest populära varianterna just nu.

4 vanliga pokerspel som du ofta kan stöta på

Nedan är vanliga exempel:

Texas Hold’em

Texas Hold’em är och har ganska länge varit det mest populära spelen när det gäller poker online. En av anledningarna till detta är att det är ganska lätt att lära sig, men bidrar även med en bra blandning av fart, analytiskt tänkande och varians.

Spelet finns självklart att spela mot huset, men är mest populärt mot andra spelare. Det kan även hända att det finns lite olika variationer på spelet, exempelvis pot limit, no limit, hold’em med jackpott, samt mycket mer. Av den anledningen är sannolikheten hög för att det finns något för de flesta spelare.

Trekortspoker

Likt Texas Hold’em är trekortspoker ett av de allra hetaste alternativen på marknaden. Många spelare gillar det här spelet eftersom det är lätt att lära sig, och många känner till spelet sedan tidigare.

Spelet går inte riktigt att påverka lika mycket som andra pokerformer, vilket dock gör att spelet lämpar sig väldigt bra för nybörjare, och de som nödvändigtvis inte vill behöva tänka lika mycket.

Caribbean Stud

Caribbean Stud har ett namn som låter väldigt lockande, vilket även stämmer för dess spelformat. Här får du 5 mörka kort av dealern, och det går självklart utmärkt att spela flera spelare samtidigt. Du kan dock inte spela mot andra spelare, utan spelar alltid mot huset.

En av de stora anledningarna till att det här spelet är så populärt är det faktum att det ofta inkluderar jackpottar som delas ut vid några av de lite mer ovanliga händerna, exempelvis Straight eller Royal Flush.

Hur som helst är detta ett spel som du kommer hitta hos många casinon och som uppskattas av många spelare.

Pot Limit Omaha

Pot Limit Omaha går främst att lira mot andra spelare, snarare än mot huset. Det här spelet är aningen mer invecklat än de andra alternativen på den här listan, och kräver mer kunskaper och färdigheter. Därmed lämpar sig det här spelet bättre för de som har tidigare erfarenhet av poker, helst någon form av Omaha.

Om du som nybörjare vill ta del av det här spelet rekommenderar vi starkt att du först bekantar dig med dess regler rejält, samt testar att spela utan pengar.

Upptäck

Se mer