Känd artist misstänks för stämpling till människorov

En av Sveriges mest kända rappare, han är tidigare kopplad till ett ökänt kriminellt nätverk. Artisten blev häktad, misstänkt för stämpling till människorov. Han var anhållen i sin frånvaro sedan 1 december 2020. Blev gripen i Stockholm, under nyårsnatten en timme innan tolvslaget 2020.

Hur ställer hans sig till anklagelserna?

Artisten förnekar brottet. Kammaråklagaren anser dock i häktningsframställan att det att det finns risk för att artisten ska fortsätta sin brottsliga verksamhet, försvåra utredningen eller undanröja bevis.

Artisten har sedan tidigare dokumenterade kopplingar till ett kriminellt nätverk. Sedan tidigare är också flertal män häktade, misstänkta för människorov på sannolika skäl. Grov utpressning och rån. Kammaråklagare Anna Stråth säger att flertalet personer medverkar i Vårbynätverket, men även att det finns de personer som tillhör andra grupperingar. Expressen försökte tala med artistens advokat, som inte vill lämna någon kommentar.

Einar skulle bli kidnappad

Yasin ska ha erbjudit sig att bjuda in Einar till en musikstudio enligt tingsrättens dom. Där andra personer ur Vårbynätverket sedan ska ha kunnat genomföra den planerade kidnappningen. Artistens dom blev 10 månaders fängelse för att ha legat bakom kidnappningsplanerna.

Vilken känd artist misstänks för stämpling till människorov

Artisten Yasin Mahmoud – som har toppat Spotify-listan i Sverige blev dömd till fängelse för att ha legat bakom planering att kidnappa artisten Nils Kurt Erik Einar Grönberg, mer känd som Einar. Han överklagade domen till hovrätten. Är idag släppt på fri fot. Rapparen är tidigare dömd till fängelse för grovt vapenbrott i drygt 2 år. Han har även tidigare suttit häktad, tre månader misstänkt för mord.

Förutom nyhetsflöden kan du hitta mer information, skvaller och spekulationer på forumet flashback.

Upptäck

Se mer