Hello Monkey – en smakresa i den panasiatiska världen

Hello Monkey i Göteborg erbjuder en smakupplevelse med asiatiska förtecken. Restaurang Hello Monkey är belägen på Magasinsgatan i centrala Göteborg, bara ett stenkast från Västra och Östra Hamngatans shopping och butiker. Med andra ord passar det alldeles utmärkt att besöka Hello Monkey efter en shoppingdag i centrala Göteborg.

Snabbfakta om Hello Monkey

VadRestaurang i centrala Göteborg
VarförNär du vill käka asiatiskt med modern twist
NärAlla dagar från klockan 17:00 till sent
HurBåde på plats och som take away

Hello Monkey på Magasinsgatan bjuder på spännande panasiatisk mat

På Hello Monkeys restaurang på Magasinsgatan hittar du ett utbud av mycket populära asiatiska maträtter. Restaurangen beskriver det själv som panasiatiska rätter. Panasiatisk mat skiljer sig en del från traditionell asiatisk mat eftersom kockarna ofta använder en rad olika oljor i matlagningen för att påverka smakupplevelsen. 

Utvecklingen av det panasiatiska köket beror delvis på tragiska omständigheter. Från sextiotalet och framåt drabbades stora delar av Asien av krig, konflikter och naturkatastrofer. Människorna här hade inte tid att lägga på att experimentera med matlagning, nu handlade det snarare om att få något att äta överhuvudtaget. Men många flydde till USA och Europa, och där fick man det bättre. När välståndet växte tog man fram sina gamla asiatiska signaturrätter och gav dem en modern touch, och så var grunden till det panasiatiska köket byggd. Hello Monkey serverar bland annat Sashimi och Dim Sum.

Varierad Meny på Hello Monkey i Göteborg

På Hello Monkey, Magasinsgatan, finns en meny som är mycket varierad. Man serverar bland annat en rad olika sashimi med både fisk och vegetariska ingredienser. På menyn står även dim sum som även finns i en slags kombinationsrätter. Som huvudrätt kan du bland annat njuta av sesampanerad tonfisk eller en kyckling ”laab style”. 

Om du efter maten känner hur sötsuget sätter in så har du tre delikata desserter att välja mellan, där ett choklad- och bananknyte med vaniljglass sticker ut, och säkert även kan bli en favorit hos barnen. Som nämnts ovan finns möjligheten att beställa maten som take away. Om du däremot tänkt dig att sitta ner för traditionell ”dining”, gäller det att vara förberedd. På Hello Monkey behöver du boka bord i förväg. Att boka bord på Hello Monkey är dock lätt, du gör det enklast genom att ringa eller mejla. Tydliga instruktioner för detta hittar du på deras hemsida.

Toppvalen på Hello Monkey

  • Sesampanerad tonfisk
  • Sashimi med japansk råbiff
  • Friterade soft shell crabs
  • Banan och chokladknyten med vaniljglass och riven kokos

Hello Monkey – sidoprojekt som gått både bra och dåligt

När man är innovativ i köksregionerna, säger det sig självt att man gärna vill ta ut svängarna och flytta sina gränser. Hello Monkey har startat och drivit flera koncept vid sidan av restaurangen på Magasinsgatan. 

Ett projekt som lanserades för några år sedan var Hello Monkey goes Italian i  Göteborg. Konceptet var en italiensk fusion-restaurang belägen på centrala Kyrkogatan mitt i Göteborg. Restaurangen var mycket uppskattad men har tyvärr fått stänga. 

Ett tag drevs även en filial av Hello Monkey på Linnégatan i Göteborg, men det finns ingen uppgift på hemsidan om att den finns kvar. Det går heller inte att boka bord på Hello Monkey, Linnégatan, vilket tyder på att den är stängd. 

Ett koncept som däremot finns kvar är baren Apanaget som även serverar utvalda kolgrilleldade rätter och diverse smårätter.

Vad säger en recension om Hello Monkey?

Om mar man en titt på Tripadvisor och Googles funktioner för att recensera restauranger så ser man snabbt att en recension av Hello Monkey som regel är väldigt positiv. På Tripadvisor rankas restaurangen väldigt högt, och det är tuff konkurrens då Göteborg har en bra bit över tusen restauranger. Även på Google ser man att betyget överlag hamnar väldigt högt. 

En recension av Hello Monkey brukar ta fasta på att maten håller väldigt bra kvalitet och är utsökt, men även att servicen och atmosfären håller en standard klart över genomsnittet. En sak som många gäster däremot tycker är lite tråkig är att Hello Monkey inte serverar lunch. Men är det kväll och du känner för spännande panasiatisk mat, då är Hello Monkey på Magasinsgatan 26 i Göteborg ett säkert val.

Upptäck

Se mer